tiistai 8. toukokuuta 2012

Koipallojen kosto

Olen jo aiemmin ostanut Honkkarista nättejä höyheniä, tehdäkseni niistä koruja. (Perhojen tekoon tarkoitettuja kai.) Eilen aloitin niitä tekemään, mutta kauhea pettymys iski, kun tajusin, että niissä on joku tympeä haju. Ajattelin, että ne voi kätevästi pestä, mutta kun ne kasteli, haju vain yltyi. Sellainen karsea koipallon tai formalehydin myrkkylöyhkä. Eihän semmoisia voi laittaa iholle. Olin jo niputtanut höyhenet ja kiinnittänyt nahalla kimpuiksi, joten pestessä haju imautui siihen nahkaan. Lopulta heitin ne pois. Itse höyhenet sensijaan kuivuivat aina uudestaan hienon näköisiksi ja kiiltäviksi.


Tänään ostin Hobbypointista uudet höyhenet. Kysyin vielä myyjältä, etteihän niissä vain olisi päällä jotain inhaa pintakäsittelyainetta. No ei tietenkään. Paitsi että oli.


Höyhenet likoavat nyt vedessä Vanish Oxy Actionin kanssa. Isoveli sanoi, että hänelle on käynyt ostettujen sulkien ja höyhenten suhteen samoin, että niissä on jokin aine päällä. Kuulemma kissakaan ei niihin koske, joten myrkkyä se siis kaiketi on. Hm. Ihan kauhea harmi. Suoraan linnusta tippuneet höyhenet ja sulat tuoksuvat hyvältä, vauvalta tai saippualta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti